Eucharist (Gável Testvérek)

"1997-ben volt az első alkalom, amikor önállóan koncertet adtunk. Azóta nagyon sok változáson mentünk keresztül (Gável Brothers, Testvérek, Gável Testvérek, Eucharist). Sokszor kedvünk lenne néhány évvel ezelőttől jegyezni a szolgálatunk kezdetét, de ez nem felelne meg a teljes igazságnak. Így legalább alázattal és hálaadással csodálhatjuk, milyen nagy szabadítást végzett az életünkben az Úr! Lépésről-lépésre gyógyított, fokról-fokra tette egyre dicsőítőbbé a szívünket. Az Úr engedi, hogy szülessenek újabb és újabb dalok. Közülük nem egy az egész Kárpát-medencében ismert dicsőítő ének (Bízom Benned, Tápláló szent kenyér,...). A zenét Gável Gellért komponálja, a szövegeket Gável András szerzi.

Az Eucharist római katolikus zenekar. A vágy és a fájdalom él bennünk ugyanabban az időben: azonosulunk Jézus fájdalmával, mert a keresztények nincsenek egységben, de egyek vagyunk az Ő vágyában is, hogy akik Benne vannak, azok teljesen egyek legyenek! Más felekezetű keresztény, dicsőítő zenészekkel éppen az ebben való egységet tudjuk megélni.

Nagyon szeretünk énekelni Istennek. Hisszük, hogy a Neki szóló dicséret kedves áldozat Előtte. Tudjuk, hogy ehhez az egész életünk odaszánása szükséges. Így lesznek tiszták a hangok... Örülünk, amikor ebbe a dicsőítésbe másokat is bevonhatunk. Jó megtapasztalni a Jézushoz való tartozás harmóniáját."